Megtámadtak egy kenyai üdülőhelyet - legalább két halott

Legkevesebb ketten meghaltak, többen megsebesültek a kenyai tengerpart üdülőövezetében, Witu falu közelében, ahol fegyveresek ütöttek rajta egy busz utasain péntek éjjel.
Inforádió, 2014. július 19. szombat, 09:13
Fotó: Reuters

Az áldozatok egyike rendőr - közölték hatósági források. A kelet-afrikai ország Vöröskereszt-szolgálata hat áldozatról számolt be, azt azonban nem közölte, hogy halottakról vagy sebesültekről van-e szó.

Kenyában az utóbbi időben egyre több fegyveres támadást és véres merényletet követnek el a szomáliai al-Shabaab szélsőséges szervezet milicistái.

A radikális iszlamista szervezet követte el a Westgate bevásárlóközpont elleni támadást is a kenyai fővárosban, Nairobiban, tavaly szeptemberben, amikor 67 emberrel végzett. Legutóbb idén júniusban két merényletben mintegy hatvan embert öltek meg az al-Shabaab emberei a tengerparti üdülőövezetben.

A lázadók annak megtorlásául hajtják végre támadásaikat, hogy Kenya részt vesz a szomáliai nemzetközi katonai misszióban. Szomáliában 1991 óta polgárháború dúl, a szélsőséges szervezet éveken át ellenőrzése alatt tartotta az ország középső és déli részét, de a közelmúltban a legtöbb városból sikerült kiszorítani a fegyvereseit.

HOZZÁSZÓLÁSOK