Méhen belül fertőződött meg koronavírussal egy magzat Bulgáriában

Először igazoltak méhen belüli koronavírus fertőzést a járvány során.
Szabó Zsuzsanna, 2021. január 19. kedd, 22:26
Fotó: Getty Images

Egy bolgár újszülött antitestes vizsgálata mutatta ki, hogy édesanyjától kapta el a vírust - írja az MTI-re hivatkozva a 444.hu.

A 28 éves várandós nő terhessége nyolcadik hónapjában fertőződött meg, köhögött és lázas volt. Két héttel a kiírt idő előtt végül fejlődési visszamaradás miatt császármetszést hajtottak végre, a kislány 2,75 kilogrammal és 46 centiméterrel jött világra. A nőgyógyász szerint a "magzat kórképe, valamint az újszülött kislány szervezetében laborvizsgálatok során kimutatott antitestek megerősítették következtetésünket, hogy a gyermek a méhen belül fertőződött meg."

Mind a gyerek, mind az anyja jól van, már otthon vannak. A kislányon a következő napokban a további laborvizsgálatokat végeznek el antitestek kimutatására.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

I.N.R.I., 2021.01.19 22:38

A vér-agy gáton átjut a vírus nem, hogy a placentán!
Itt az a kérdés, hogy egy méhen belül fejlődő magzat immunrendszere mire képes és az anyai immunrendszere mennyiben tud segíteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html