Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bulgáriai és törökországi tengerparti városokat érdemes célba venni Európában a brit Independent online verziójában megjelent friss felmérés szerint.

Az összeállítás kilenc, nyaralásnál felmerülő kiadás alapján rangsorolta a célpontokat. A "kosárban" egy csésze kávé, egy üveg helyi sör, egy üveg kóla, egy pohár bor, egy üveg víz, egy napkrém, egy rovarriasztó, valamint kétfogásos ebéd két főre és egy háromfogásos vacsora borral (a ház bora).

A rangsorolásban ugyanakkor nem szerepel repülőjegyek ára és a szállásköltség. A legolcsóbb a bulgáriai Napospart, ahol több mint 15 ezer forintot (43,44 angol font) kell fizetni. A második erről az oldalról a kosarat valamivel több mint 20 ezer forintért (57 angol font) adó  törökországi Marmaris  a harmadik pedig a portugáliai Algarve, ott alig több mint 24 ezer forint (68 angol font) ugyanez.

Kép: Buksza

A legdrágább az olaszországi Sorrento, ott több mint 43 ezer forintba (123 angol font) kerül a kilenc tétel. Utána a spanyolországi Ibiza következik közel 42 ezer forinttal (118 angol font), majd jön a ciprusi Limasszol 41 ezer forinttal (117 angol font). A legolcsóbb tehát Bulgária, míg a sorrentói "kosárért" háromszor annyit kell fizetni.

A magyar turisták körében kedvelt horvátországi helyek közül Porec a hatodik legdrágább, közel 38 ezer forinttal (106 angol font), Zadar pedig pedig a tizedik legköltségesebb város, 35 ezer forintos (98 angol font) összeggel. A toplistát a Buksza interaktív adatgrafikáján itt is megnézheti.)

Címlapkép: A bulgáriai Napospart, Burgasz mellett - Nikolay Doychinov / AFP