Mélyponton a foglakoztatás az eurózónában

Az euróövezetben 2006 első negyedéve óta legalacsonyabb szintre került a foglalkoztatottság a harmadik negyedévben.
MTI-Eco, 2012. december 14. péntek, 12:40
Fotó: Napi.hu

Az Eurostat pénteken közölt adatai szerint a szeptember végével záródott három hónapban a foglalkoztatottak száma 0,2 százalékkal csökkent az euróövezetben az előző három hónaphoz képest, és 0,7 százalékkal éves szinten.

Az eurózónában már ötödik negyedéve tart a foglalkoztatottság csökkenése az adósságválságnak a gazdaságra gyakorolt hatása miatt.

Az Eurostat számításai szerint a harmadik negyedévben a foglalkoztatottak száma 146 millió volt.

A térségben a legnagyobb mértékben, 8,9 százalékkal Görögországban zuhant a foglalkoztatottság éves összevetésben a harmadik negyedévben, majd 4,1 százalékkal Spanyolország és Portugália következik.

Az idei harmadik negyedévben 1,2 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság Észtországban és 0,9-0,9 százalékkal Ausztriában és Németországban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2012.12.16 19:08

a Távol-Keleti árukra 30%-os vámot kell kivetni ,és lesz munkahely az eu-ban......,meg nálunk is ....

..megint mindent kell gyártani: ruhát-cipőt-játékot-múanyagdolgokat-papírt mindent ,ráadásul ezt kis és középvállalkozói szinten ,akkor lesz újból polgárosodás Európában prolisodás helyett ...csak a multi-pénzkifosztó -háttérhatalom érdeke a vámmentes kereskedelem Ázsiával ...,mert extraprofitot tesznek zsebre ,viszont ez egyre kevesebb eu-i polgár érzi....mikor jönnek rá ,hogy a Mátrix átveri őket ...???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html