Az embereket visszavitték a befogadóközpontokba - közölték az M1-en az MTI szerint.

Nagyjából két-háromszáz menekült érkezett a kelebiai határátkelőhöz csütörtök délután négyre, akik között nagyon sok volt a gyerek - jelentette a hvg.hu helyszínen, Kelebia és Tompa környékén lévő tudósítója csütörtökön. Békés tüntetéssel az akarták elérni, hogy Magyarország nyissa meg előttük a határt.

Az Index tudósítása szerint a nagyjából 300 embert péntekre virradóra, olyan hajnal 2 körül buszokra tették és mindenkit elvittek. A menekültekért 15-20 busz érkezett, köztük rendőrségi kisbuszok. Az Index szerint azt nem tudni, hogy a békés tüntetés résztvevőit mennyire kellett noszogatniuk a határőröknek, hogy felszálljanak a járművekre, mert ezt már nem lehetett látni, a hatóságok az összes újságírót kizavarták a határ területéről.

Csütörtökön a helyszínre érkezett a szerb védelmi miniszter, Aleksandar Vulin is, aki az MTI tudósítása szerint szégyenletesnek nevezte, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó migránsokat, akik ezek hatására indulnak el hiába Magyarország felé.