Menekültek: itt az új terv

Csehország összeurópai megoldást akar a migráció megoldására - jelentette ki Andrej Babis cseh miniszterelnök kedd reggel a prágai repülőtéren, mielőtt elutazott volna Rómába, ahol Giuseppe Conte olasz kormányfővel tárgyal majd a témáról.
Dzindzisz Sztefan, 2018. augusztus 28. kedd, 11:16
Fotó: Reuters

Babis szerint a migránskvótákról folytatott vitával Európa feleslegesen elvesztegetett négy évet, és ez idő alatt a kontinensen megváltozott a közhangulat, amely ma már bevándorlásellenes. "Csehország javaslatot fog előterjeszteni, nemcsak Olaszország, de egész Európa számára. A migrációt meg kell állítanunk" - hangsúlyozta a cseh kormányfő.

Úgy látja: Görögországnak, Olaszországnak, Máltának és Spanyolországnak világosan ki kell mondania, hogy nem fogadnak be menekülteket. Ezután Marokkóval, Algériával, Tunéziával, Líbiával és Egyiptommal kell tárgyalni, hogy a határaikon állítsák meg a migrációt - számol be az MTI.

"Szükségünk van egy Afrika-terve, minden egyes ország számára, ahonnan a migránsok érkeznek. Ezek gazdasági migránsok, nem a háború elől menekülnek" - fejtette ki Babis. A római látogatás előzményeihez tartozik, hogy a cseh miniszterelnök július közepén nyilvánosan elutasította olasz partnere, Giuseppe Conte kérését, hogy Csehország is fogadjon be néhányat az illegálisan Olaszországba érkezett migránsok közül. Conte ezt követően megbeszélésre hívta meg Babist. (Váratlan fordulat a menekültek ügyében.)

Római megbeszélései után Babis Máltára látogat. Azt mondta, hogy nem vár konkrét eredményeket a római tárgyalásaitól, elsősorban tájékozódásról és konzultációról van szó. A kormányfő augusztus közepén közölte, hogy Csehország mindkét országnak pilóta nélküli repülőgépeket ajánl fel, amelyekkel hatékonyabbá lehetne tenni a határok ellenőrzését, és felderíteni azokat a helyeket, ahonnan elindulnak a migránsokkal teli hajók. Babis újságírókkal közölte, hogy hétfőn telefonon beszélt Orbán Viktor magyar kormányfővel, aki kedden Milánóban Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel és miniszterelnök-helyettessel tárgyal a migrációról. "Ezt követően a V4-ek (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) találkoznak" - tette hozzá a cseh kormányfő. Az Orbán Viktorral folytatott beszélgetéséről részleteket nem árult el.

Kép forrása: Reuters

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

V0LE, 2018.08.28 18:58

@na4: "Semmi kedvem azért gürcölni, hogy az adóim oda menjenek, onnan pedig svájci bankszámlákra."

Addig orulj, amig a nyugat-europai nepek nem szereznek tudomast orban gazdad tolvajlasarol. O ugyanis pont ezt csinalja: a nyugati adofizetok penze folyik be Mo -ra, aminek nagy resze szepen atkerul orban es rokonsaga svajci bankszamlaira. De azert "hajra orban!", ugye? :D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.08.28 15:19

"Európa feleslegesen elvesztegetett négy évet"

Pontosan. 4 éve f..ssák a szót meg tárják a kezüket az EU bohócai, miközben zavartalanul özönlenek a migránsok. De legalább az uborka görbületét jól beszabályozták közben, remélhetőleg, az idióták.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2018.08.28 15:11

Annak idején a marxizmus alapvetése volt, hogy minden ember egyforma, és a függetlenség megadása a gyarmati országoknak elhozza a felvirágzást.Ez részben egyes országok kína stb, olajgazzdag államok, bejött, de a többség, sajnos méga délamerikaiak esetében is felveti az ujra gyarmatosítás szükségét, már nem kizsákmányolás miatt, hanem a világ tuléléséne miatt, például délafrika rsszista alapon a fehérek kipusztítátását, ellehetetlenítését célozza, helyette a tulnépesedés kultuszát kínálja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.08.28 14:38

Létre kell hozni az Európai Erődöt. Határokat lezárni, illegális bevándorlókat kitoloncolni.
Afrika terv? Minek? Afrika egy gazdag kontinens, tele vannak nyersanyagokkal. Ahelyett, hogy egymást ölnék, álljanak neki dolgozni. Ráadásul már számolatlan milliárdot kaptak támogatásképpen, az eredmény pedig 0. Semmi kedvem azért gürcölni, hogy az adóim oda menjenek, onnan pedig svájci bankszámlákra. Mindezt akkor, amikor itt Európában is rengeteg gond és szegénység van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html