Mennyi pénze van a szlovákoknak?

A szlovákok harmadának nincs megtakarítása, minden tizennegyedik szlovák állampolgárnak azonban több mint tízezer eurója van.
Csernátony Csaba, 2017. június 13. kedd, 14:27
Fotó: Reuters

Sokan vannak Szlovákiában, akiknek egy fillér megtakarításunk sincs - derül ki egy friss kutatásból, amelyek az Új szó szlovákiai magyar nyelvű lap online kiadása idézett.

Az internetes mBank megrendelésére a MNS MarketResearch piackutató által készített felmérés szerint a szlovák emberek harmadának ugyanis nincs megtakarítása. A második harmadnak ezer eurónál alacsonyabb összeg van a számláján és szintén van ezer eurónál több félretéve.

Tízezer eurót meghaladó spórolt összeget pedig a szlovák lakosság 7 százaléka tud felmutatni, ami azt jelenti, hogy minden tizennegyedik szlovák embernek van ennyi pénz, ami forintban 3 millió forint feletti összeget jelent.

A kutatás szerint a megtakarítással rendelkezők a fizetéséből tette félre a megtakarítását, mindössze 10 százalékos azoknak az aránya, akik örökölték vagy ajándékba kapták a kérdéses összeget. A szlovákoknak csak a fele képes rendszeresen félretenni bizonyos összeget a fizetéséből, döntő többségük legfeljebb 50 eurót.

HOZZÁSZÓLÁSOK