Merkel ismét első lett, de Putyin is győzött

Továbbra is Angela Merkel német kancellár a legelismertebb vezető politikus a világon egy amerikai kutatóintézet felmérése szerint. A listán Vlagyimir Putyin orosz államfő sem szerepelt rosszul, Hszi Csin-ping kínai elnök azonban annál inkább.
Komócsin Sándor, 2020. január 9. csütörtök, 16:25
Fotó: Getty Images

Angela Merkel német kancellár vezeti a politikusok világszintű népszerűségi listáját - idézte a Moscow Times az amerikai Pew Research Center kutatóintézet felmérését. A megkérdezettek 46 százaléka megbízható vezetőnek tartja, miközben 29 százalékuk éppen ellenkezően gondolkodik. Az utóbbi aránnyal Merkelt utasítják el a legkevesebben.

A második helyen Emmanuel Macron francia államfő áll, 41 százalékos pozitív és 36 százalékos negatív megítéléssel.

Vlagyimir Putyin esetén a válaszadók 33 százaléka felelt igennel arra a kérdésre, hogy a világ dolgaival kapcsolatban helyesen cselekszik-e, míg Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke csak 29 százalékot ért el. Putyin az elutasítás ágán is megverte amerikai kollégáját: a válaszadók 57 százaléka nem bízik benne, míg Trump esetén 64 százalék ez az arány.

A felmérés nagy vesztese Hszi Csin-ping kínai államfő, akinek egy év alatt 34 százalékról 28 százalékra zuhant elfogadottsági indexe. A Pew 33 ország 37 ezer lakóját kérdezte vizsgálatában 2019 májusa és októbere között.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ballada, 2020.01.09 19:43

Hihetetlen, hogy napok alatt, hogy megváltozott a független és objektív kutatók szerint Merkel ázsiója.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2020.01.09 17:45

Hogy a világon mit tartanak a sötét némberről, az teljesen mellékes. Ami számít, az a németek véleménye. Ázsiója meredeken zuhan. Bíróság előtt, börtönben fogja végezni, amiért kiárusította, elárulta és káoszba döntötte Németországot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html