Merkel szerint többet kellene beszélnie Trumpnak és Putyinnak

Az amerikai-orosz viszony volt az egyik központi téma Angela Merkel szokásos nyári sajtótájékoztatóján. Az elmúlt napok ellentmondásos értékelései ellenére a német kancellár szerint még több ilyen szintű találkozóra lenne szükség - írja az Euronews.
Szabó Dániel, 2018. július 21. szombat, 12:42
Fotó: AFP

Angela Merkel német kancellár szerint az lenne a normális, hogy az orosz és az amerikai elnök találkozik egymással. Az együttműködésre a kancellár szerint azért is szükség van, mert ennek a két embernek a kezében van a világ atomfegyverei feletti irányítás. A portál szerint elmondta, hogy ő személy szerint nagyon örül az ilyen találkozóknak, mert a párbeszéd viszi előrébb a világot.

Németország az elmúlt hetekben több bírálatot is kapott az amerikai elnöktől, egyebek mellett a NATO-ban vállalt szerepével kapcsolatban, illetve az Oroszországgal ápolt viszony és az orosz gázvásárlási szerződések miatt. Szerinte fontos a jó viszony az oroszokkal, de az transzatlanti együttműködés, a NATO még inkább kiemelt fontosságú kérdés.

Belpolitikai helyzetéről, a kormánykoalíción belüli feszültségekről is beszélt. Közölte: nem tervezi a lemondását.

A fotó forrása: Tobias Schwarz/AFP.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.07.21 14:21

Erdogannal kéne többet, az szívesen hallgatja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html