Merkel: a német kormány teljesíti EU-s kötelezettségét

Németország számára fontos az Európai Unió jövője, ezért kormánya továbbra is elkötelezett az Európai Unió törekvései mellett - mondta Angela Merkel német kancellár az az uniós és a keleti partnerségi országok vezetőinek pénteki brüsszeli csúcstalálkozóját követően.
Domokos Erika, 2017. november 24. péntek, 17:28
Fotó: Reuters

A hivatalban lévő német kormány teljesíti Németország összes európai kötelezettségét - hangsúlyozta Angela Merkel az MTI híre szerint.

Folytatjuk a szükséges konzultációkat a parlamenttel annak érdekében, hogy Berlin továbbra is képes legyen a szükséges döntések meghozatalára - közölte a kancellár. (Felszállt a füst, kiderült, hogy Merkel van mögötte.)

A Merkel-kormány az új összetételű Bundestag megalakulása óta ügyvezetőként van hivatalban. A nemzetközi színtéren Németország magától értetődően képviselteti magát a miniszteri találkozókon és a csúcsértekezleteken és fenntartás nélkül részt vesz a döntéshozatali folyamatban.

A szeptemberben tartott németországi választásokat követően vasárnap kudarcba fulladtak az egyeztetések a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, mert az FDP kivonult a tárgyalásokról.

Az uniós tagországok vezetői közül többen korábban aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy a stabil kormány nélküli Németország esetleges ingataggá válása nehezítheti a közös európai politika jövőjét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2017.11.25 17:10

Ostoba, üres, nesze semmi fogd meg jól hablaty, ahogyan már megszokhattuk a sötét némbertől, aki elárulta, kiszolgáltatta, káoszba döntötte Németországot, Euróoát. Merkel muss weg !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html