Merkel: Görögország kilábalhat a válságból

Az athéni vezetés az utóbbi hetekben sokkal komolyabban vette a nemzetközi hitelezőkkel folytatott tárgyalásokat, mint a megelőző időszakban, és ha következetesen végrehajtja a harmadik mentőprogram előírásait, akkor Görögország kilábalhat a válságból - mondta a német kancellár egy vasárnapi televíziós interjúban.
MTI-Eco, 2015. augusztus 16. vasárnap, 21:59
Fotó: Reuters

Angela Merkel a ZDF közszolgálati televízióban vasárnap este sugárzott interjúban kiemelte, szerinte van "valamennyi remény" arra, hogy a görög gazdaságban megindul a növekedés.

A görög kormány hozzáállása július közepe óta "megváltozott", de még nem tudni, hogy hosszabb távon "kitart-e ez az intenzitás". Az viszont biztos, hogy a "haircut" - az adósság egy részének elengedése - nem lehetséges. Ugyanakkor az adósságteher könnyítésének más eszközeit, a törlesztési futamidő és a kamatozás alakítását tekintve "van még mozgástér" - mondta Merkel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2015.08.17 01:04

Nyugtával dícsérjük a napot. Ezt mondták 5 éve is, és totál csöd lett belöle.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html