Merkel: Görögország maradhat, de...

Görögországnak az euróövezetben kell maradnia, ehhez azonban be kell tartania a nemzetközi hitelmegállapodásokhoz kapcsolódó kötelezettségeit - mondta Angela Merkel német kancellár pénteken Berlinben az Antonisz Szamarasz görög kormányfővel folytatott megbeszélése után.
MTI-Eco, 2012. augusztus 24. péntek, 14:21
Fotó: Napi.hu

Angela Merkel a görög miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón kifejtette: az euróövezeti válság elsősorban bizalmi válság, ezért a legfőbb feladat a bizalom helyreállítása, amit csak a vállalt kötelezettségek teljesítésével lehet elérni. A szavakat tetteknek kell követniük - emelte ki Merkel.

Antonisz Szamarasz hozzátette: a görög büszke nép, és nem szeret más pénzén élni. Görögország ezért mindent megtesz a válság leküzdéséért, és hamarosan el is éri célját.

Merkel és Szamarasz egyaránt hangsúlyozta, a válságkezelésre vonatkozó döntésekkel kapcsolatban előbb meg kell várni, hogy elkészüljön a hitelezői trojka jelentése a reformok végrehajtásáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ingyen, 2012.08.25 09:11

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

SzaszaG, 2012.08.24 17:38

Görögországnak az euróövezetben KELL maradnia, ehhez azonban be kell tartania a nemzetközi hitelmegállapodásokhoz kapcsolódó kötelezettségeit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html