Merkel örül a tárgyalások megkezdésének

Üdvözölte Angela Merkel német kancellár és Horst Seehofer bajor kormányfő, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke vasárnap, hogy a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a koalíciós tárgyalások megkezdése mellett döntött rendkívüli kongresszusán.
Szász Péter, 2018. január 21. vasárnap, 18:49
Fotó: AFP

Angela Merkel a CDU berlini székházában tett nyilatkozatában kiemelte, hogy az SPD döntésével megnyílt az út a koalíciós tárgyalás előtt, amely egy stabil kormány megalakítását célozza.

Horst Seehofer a CSU müncheni székházában tett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy rövidesen el kell kezdeni a tárgyalást, és február első hetében el kell készíteni a koalíciós szerződést.

Mindketten leszögezték, hogy a tárgyalás keretét a CDU/CSU és az SPD előzetes egyeztetésén kidolgozott megállapodás alkotja. Velük szemben Martin Schulz, az SPD elnöke a kongresszus után kiemelte: "intenzíven tárgyalunk majd azért, hogy a koalíciós tárgyaláson még többet hozzunk ki az embereknek és országunknak".

A címlapkép forrása: AFP/ dpa / Stefan Sauer

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2018.01.21 23:21

Persze hogy örül: mindene a hatalom és kaphat még 4 évet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2018.01.21 23:13

Én is örülök. Az EU szétverésére nincs jobb garancia a bukott némbernél...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html