Merkel tapogatózik a törökök felé

Németország készen áll a vitatott ügyek megtárgyalására és a kétoldalú kapcsolatok javítására Törökországgal - jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön Berlinben a török miniszterelnökkel folytatott megbeszélése után.
K. Kiss Gergely, 2018. február 15. csütörtök, 18:12
Fotó: Reuters

A kancellár Binali Yildirimmel tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy a megbeszélés "nem volt egyszerű", de nagyra értékelik, hogy a török fél hajlandó tárgyalni a vitás kérdésekről. Az új, stabil német kormány felállítása után élnek a lehetőséggel, és intenzívebbé teszik a kapcsolatokat.

A viszonyt a kölcsönös érdekek, és ahol csak lehet, a közös értékek alapján kell továbbfejleszteni - mondta Angela Merkel, megjegyezve, hogy az értékalapú együttműködés nehézségekbe ütközik.

Hangsúlyozta, hogy a kétoldalú kapcsolatok valamennyi szintjén nyomatékkal fellépnek a Die Welt című lap több mint egy éve vádemelés nélkül fogva tartott törökországi tudósítója, Denis Yücel érdekében.

Németország a jogállamiság elveinek megfelelő, gyors eljárást vár a török féltől - mondta. Binali Yildirim azt hangoztatta, hogy hazájában érvényesülnek a jogállami elvek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.02.16 08:12

Már megint az apáca szólalt meg, jogállami megoldást vár egy szörnyeteg despotától, aki éppen egy nép kiirtásán fáradozik, ami szóba se kerül nála, orbánnak meg simogatja a buksiját, ejnye ejnye vásott kölyök, de a mi kutyánk kölyke
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bahnsteig_Eins, 2018.02.16 00:20

A bukott Schulcz után a bukott, korrupt, hazaáruló Merkel is megy a levesbe hamarosan, vele együtt pedig a bukott, korrupt, hazaáruló. exliberális-ex-KISZ-titkár tolvaj Orsós is. Egy végtelenül sötét kor zárul le hamarosan ezekkel a politikusbűnözőkkel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html