Szerdán belföldön a KSH közli, hogyan alakult az építőipari termelés januárban. Tavaly decemberben az ágazat termelése 8,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit, míg az év egészében az építőipari termelés 3 százalékkal bővült.

Az MNB publikálja a februári előzetes statisztikai mérlegét, a magyar devizapiac februári forgalmi számait, frissíti a tavalyi utolsó negyedéves pénzforgalmi táblakészletét, valamint a nemzetközi tartalékok februári alakulását is.

Az ÁKK Zrt. pedig 40 milliárd forint értékben 3 hónapos diszkont-kincstárjegy aukciót tart.

Külföldön délelőtt nem várható fontos makroadat, annál érdekesebb lehet a délután. Varsóban közlik a februári inflációs számokat, az év/év értéket a piac a januári 0,2 százalék után 0,1 százalékra várja.

Számdömping jön az USA-ból: a februári fogyasztói árindex hó/hó értékét a januári nulla százalék után mínusz 0,2 százalékra várják. míg a maginfláció 0,2 százalék lehet. A kiadott építési engedélyek februári számít a januári 1,204 millió után a piac 1,205 millióra várja. A várakozások szerint az Ipari termelés februárban 0,1 százalékkal csökkent havi alapon, a januári 0,9 százalék után. Este pedig a kamatdöntő ülést tat, utána pedig Janet Yellen elnök sajtótájékoztatót is tart.