Hétfőn belföldön egyetlen érdemi magyar makroadat jön ki: a feldolgozóipar kilátásait aggregáló beszerzési menedzserindex (bmi) februári értékét ismerteti az MLBKT, a januári érték a jónak számító 54,2 pont volt.

Külföldön a hét első napja a kínai HSBC-féle feldolgozóipari pmi-vel kezdődik, a végleges februári érték várhatóan 50,1 pont lesz. Majd tízkor kiderül az eurózóna hasonló mutatója, a januári érték 51,1 pont volt. Egy órával később az Eurostat publikálja az eurózóna februári harmonizált fogyasztói árindexét, a januári év/év érték -0,4 százalék volt - aligha lesz szebb a februári. Még délelőtt kijön a tavalyi olasz GDP-szám is.

Délután fél háromkor az USA-ból érkeznek fontos makroszámok: a személyes jövedelmeknél a hó/hó érték decemberben 0,3 százalék volt, januárra a piac 0,4 százalékot vár, a személyes fogyasztási kiadásoknál a két érték mínusz 0,3 százalék, illetve mínusz 0,1 százalék. Majd négykor közlik az USA feldolgozóipari ISM index februári értékét, a januári 53,5 pont után a konszenzus 53,2 pont.