Mészáros Lőrinc nem tud hibázni: most 600 ezerből csinált több százmillió forintot

Bevásárolta magát gyermekei cégébe Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó, mégpedig igen jó feltételekkel: kicsit több mint tízszázalékos részesedéséért cserébe viheti az osztalék felét.
Komócsin Sándor, 2019. március 5. kedd, 08:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel - Képünk illusztráció

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégeként vált ismertté a 2015 júniusában alapított, tízmilliárd forintos forgalmat bonyolító Fejér B.Á.L Zrt. A nevében található három betű a gyerekek kezdőbetűjére, vagyis Mészáros Beatrixra, Homlok-Mészáros Ágnesre és ifjabb Mészáros Lőrincre utal. Február elején azonban édesapjuk, Mészáros Lőrincz is részesedést szerzett vállalatban - adta hírül a 24.hu. (Mészáros 280 milliárd forint becsült vagyonnal a 2. a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb című kiadványban.)

Bár csak 10,6 százalékos a részesedést szerzett a vállalatban, hozzá kerül az osztalék fele. Az ifjabb Mészárosok ellenszavazat nélkül bevették édesapjukat a százmilliókat fialó üzletbe. A cégbírósági papírok szerint tekintettel a vállalat gazdasági szerepének növekedésére február 6-án egyetlen 600 ezer forint névértékű, osztalékelsőbbségre jogosító részvény kibocsátásával 600 ezer forinttal megemelték az alaptőkét. Ezt a részvényt vásárolta meg Mészáros Lőrinc.

A mindössze szűk négy éve működő Fejér B.Á.L. 2015-ről 2016-ra, majd 2016-ról 2017-re is megháromszorozta bevételeit, 2017-ben pedig már összesen 750 millió forint osztalékot fizetett a három Mészáros-gyereknek. 2018-as mérlegadatok még nincsenek, de ha ennél nem teljesít jobban a cég, Mészáros Lőrinchez akkor is 375 millió forint vándorol a 600 ezer forintos befektetésért cserébe.

Márpedig nehezen elképzelhető, hogy a Fejér B.Á.L visszaesne, mivel csak tavaly 22,1 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el egyénileg vagy konzorciumi tagként. Szakképzőközponttól kezdve a multifunkciós sportközponton át a Testnevelési Egyetem továbbképző központjáig sok mindent építenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Der_Zahnarzt, 2019.03.05 09:12

Nem hallom az orbáncsicskák éljenzését: terabit, krix, Jakab.gipsz stb. hol vagytok?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html