Mi lesz az euróval? Nem lelkes a német pénzügyminiszter

Csupán olaj lenne a spekulánsok által gyújtott tűzre, ha további jogkörökkel látnák el az európai válságkezelési alapot – mondta a német pénzügyminiszter az európai gazdasági vezetők mai találkozója előtt; a gazdasági miniszter szerint pedig nem fontos, hogy milyen nemzetiségű az ECB jövendő vezetője.
NAPI, 2011. február 14. hétfő, 08:25
Fotó:

Wolfgang Schäuble, a német pénzügyminiszter elmondta: a német álláspont alapján jelenleg nincs szükség arra, rugalmasabbá tegyék az európai mentőalapot.

Az európai vezetők közötti vita arra vonatkozik, hogy az EFSF hitelezési kapacitása valójában - az AAA hitelbesorolás megtartása miatt beépített garanciák miatt - nem 440 milliárd euró, hanem 250 milliárd euró.

Rainer Brüderle, a német gazdasági miniszter szerint pedig nem fontos, hogy milyen nemzetiségű az Európai Központi Bank feje - hivatkozik a Bildre a Reuters. Szombaton a Bundesbank elnöke, Axel Weber megerősítette, hogy a keményvonalas monetáris elképzeléseivel szembeni európai ellenállás miatt mégsem pályázik az ECB októberben megüresedő elnöki posztjára.

HOZZÁSZÓLÁSOK