A hét utolsó napján a 2008. negyedik negyedéves előzetes GDP-adatokkal, és a januári inflációs számmal jelentkezik a KSH. A harmadik negyedben Magyarország bruttó hazai terméke 0,8 százalékkal, a naptári hatás kiszűrésével 0,7 százalékkal növekedett; a negyedik negyedben a várakozás szerint már 1 százalékos csökkenés várható. A fogyasztói árak decemberben 3,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit, havi összevetésben viszont 0,3 százalékkal mérséklődtek; januárban 3,3 százalékra lassulhat az infláció a becslés szerint. Az MNB pénteken közzéteszi a Monetáris Tanács ülésének rövidített jegyzőkönyvét.

Az eurózónában ugyancsak a negyedik negyedév GDP-mutatóját publikálják, ami az előrejelzés szerint 1,2-1,3 százalékos csökkenést mutathat negyedéves, és 1,1 százalékos visszaesést jelezhet éves összevetésben a korábbi -0,2, illetve 0,6 százalékos adat után. Több nagy ország is nyilvánosságra hozza nemzeti GDP-adatát, az olasz, francia és német várakozások egyaránt a bruttó hazai termék további csökkenését vetítik előre. Érdekes lehet még az EU-ban januárban regisztrált új autókra vonatkozó adat, amely decemberben 18,2 százalékos visszaesést jelzett.

A tengerentúlon a Michigani Egyetem februári előzetes bizalmi mutatóját teszik közzé, ami az előrejelzés szerint 60,2 pontra mérséklődhet 61,2 pontról.