Elkötelezettek vagyunk a feketék életének javítása és védelme mellett, egészen addig, amíg az ország intézményeit átszövő rasszizmust fel nem számoljuk - írta közleményében a Jordan Brand.

A pénzt olyan szervezeteknek szánják, amelyek a társadalmi egyenlőségért, igazságosságért és az oktatási lehetőségek javításáért szállnak síkra.

A legendás sportoló pár napja már felszólalt az amerikai rasszizmus ellen, miután az Egyesült Államokban országos tüntetéshullámot váltott ki, hogy Minneapolisban rendőrök előállítás közben megfojtottak egy fekete férfit, George Floydot.

Mindez komoly váltás ahhoz képest, hogy az 57 éves Jordan híresen távol maradt a politikai kérdésektől. Nagyrészt a cipőbizniszének is köszönhetően ő a valaha volt leggazdagabb sportoló, 2,1 milliárd dollárra taksálják vagyonát - írta az Index.

A Twitter törölt Trump oldaláról egy videót

A Twitter pénteken törölte Donald Trump amerikai elnök oldaláról a minneapolisi rendőrök durvaságának áldozataként meghalt George Floyd megemlékezéséről szóló videórészletet. Az indokolás szerint a videó szerzői jogai tulajdonosának kérésére léptek.