Micsoda tragédia, vagy mégsem? - Késik az új Csillagok háborúja-film

Eltolta a Csillagok háborúja filmsorozat következő epizódjának bemutatóját a Disney, amely egyébként meglehetősen jó üzleti évet zárt.
Napi.hu, 2013. november 10. vasárnap, 10:48
Fotó: Napi.hu

Hiába számolt be szépen gyarapodó profitról és árbevételről, illetve más pozitív eredményekről az amerikai Walt Disney Co., mindent felülírt egyetlen mondat, amely arról szólt, hogy a Csillagok háborúja VII. mozifilm csak 2015. december 18-án kerülhet a mozikba. A Disney tavaly vette meg a Lucasfimtől a filmeposz gyártási és egyéb jogait négymilliárd dollárért. Akkor még az ígérték, hogy az epizód 2015 nyarára elkészül.

Egyértelműen ez az egyik legfontosabb film, amellyel a következő években előállunk. Ennek tükrében azt a premierdátumot igyekeztünk megtalálni, amelyre az új részen dolgozó kreatív csapat a lehető legjobb eredménnyel állhat elő - mondta telefonos távkonferenciáján elemzőknek Robert Iger, a Disney vezérigazgatója.

A halasztás azonban súlyos anyagi következményekkel jár. A 2015. év végi bemutató azt jelenti, hogy a film jegyeladásai, illetve a rá épülő játék- és ajándéktárgyözönből származó franchise-bevételek csak 2016-ban - a vállalat 2015-2016-os üzleti évében - tömik majd tele a Disney zsebét.

A cég legtöbb divíziója - a fogyasztói termékek gyártása, a témaparkrészleg és az interaktív játékokat kínáló ágazat - javította teljesítményét. A Disney forgalma hét százalékkal, 45 milliárd dollárra nőtt a szeptember 28-án végződött üzleti évben, nettó nyeresége nyolc százalékkal, 6,1 milliárdra ment fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK