A megbeszélésen elhangzott: Mianmar és Magyarország, valamint tágabb környezetük, Délkelet-Ázsia valamint Európa számára jelenleg az illegális migráció jelenti az egyik legnagyobb kihívást, és mindkét térségben felmerült az egyre növekvő muszlim népességgel való együttélés kérdése.

Magyarország támogatja az EU és Mianmar kereskedelmi együttműködését; egyben elutasítja a "demokráciaexportot" - mondta  Orbán Viktor leszögezte:

Nagy hangsúlyt szeretnének fektetni a két ország oktatási és kulturális kapcsolataira, de a gazdaság területén is vannak még kihasználatlan lehetőségek, ezért a két ország külkereskedelmi ügyekért felelős miniszterei fokozzák együttműködésüket.

Orbán Viktor szerint a magyarok tisztelik Aung Szan Szú Kjit mindazért, amit országa szabadságáért és demokratikus átalakításáért tett.

Magyarország különös tisztelettel van azok iránt, akik nemzetük érdekét helyezik az első helyre, és áldozatokat is készek hozni érte - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután Aung Szan Szú Kji mianmari államtanácsossal egyeztetett.

Aung Szan Szú Kji hangsúlyozta: bár Magyarországot és Mianmart régóta diplomáciai kapcsolatok kötik össze, együttműködésük nem olyan szoros, mint szeretnék, ezért mindkét ország elkötelezett a kapcsolatok hatékonyabbá tétele mellett.