Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bizottság tájékoztatása szerint 80 millió eurót csoportosítanak át erre a célra az unió 2016-os költségvetéséből. A magánszektor bevonását is célzó terv hozzásegít a nyugat-balkáni migráció által érintett országok vezetőinek októberi csúcstalálkozóján az UNHCR és Görögország között létrejött megállapodásban foglaltak teljesítéséhez - írták a hétfői közleményben.

Az egyezséget Krisztalina Georgieva költségvetésért és humánerőforrásokért felelős uniós biztos és George Okoth-Obbo, az ENSZ menekültügyi főbiztosának helyettese írta alá Jannisz Muzalasz görög bevándorlási miniszterrel Athénban.

"Szolidaritást vállalunk Görögországgal, valamint az Európában menedéket kereső gyerekekkel, nőkkel és férfiakkal. Az általunk elindított terv európai uniós költségvetési támogatást nyújt a családoknak, különösképpen a megfelelő elhelyezésük terén" - mondta Krisztalina Georgieva a bizottság közleménye szerint.

George Okoth-Obbo szerint a terv, amelynek keretében ideiglenes szállást nyújtanak Görögországban az áthelyezésre váró menedékkérők számára, fontos elemét képezi az Európai Unió áttelepítési mechanizmusának.

Görögország egyike a migrációs válság által leginkább érintett uniós tagállamoknak. Az idei évben eddig több mint 750 ezer menekült és migráns érkezett az Égei-tengeren át Görögországba.