Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tájékoztatás szerint a nagy európai városok - köztük Amszterdam, Athén, Berlin, Párizs és Róma - bevált gyakorlati példáit összefoglaló jelentés kiemeli a helyi, regionális és nemzeti politikai döntéshozók és a témában tevékenykedő szakemberek számára a helyi integrációs programok kidolgozásához és végrehajtásához szükséges kulcsfontosságú feladatokat.

Az egészségügy, a munka, a lakhatás és az oktatás szakpolitikai területeit felölelő ajánlások számos kérdést érintenek a migránsok készségeinek a helyi munkaerőpiacok igényeivel való jobb összehangolásától kezdve egészen a befogadó és az érkezett közösségek találkozásra és kapcsolatok kialakítására szolgáló közös terek megteremtéséig.

A bevándorlók integrációjának a migránsok megérkezésekor kell elkezdődnie, és onnan kezdve folyamatosan működnie kell. A nemzeti kormányoknak az első naptól kezdve együtt kell dolgozniuk a helyi vezetőkkel a bevándorlók sikeres integrációján - közölték.

A jelentés elemzi az OECD-országokban élő migránsok helyzetét letelepedési helyükön, az integrációhoz vezető útjuk hatékonyságát, valamint azt, hogy milyen kihívásokkal szembesülnek egyebek mellett a helyi munkaerőpiacokhoz való hozzáférés terén. Ezek mellett megoldásokat javasol a nemzeti integrációs politikák hatékonyságának javítására, valamint a nemzeti, a regionális és a helyi szintű koordináció elősegítésére.

A szöveg kiemeli, hogy fokozott erőfeszítésekre van szükség a nyomon követés terén, ehhez a civil szervezetek, az üzleti partnerek és a migránsok bevonása szükséges. A jelentés bemutatja azt is, hogyan lehet jobb hozzáférést teremteni az integrációs programok kidolgozásához szükséges pénzügyi forrásokhoz, és az uniós alapokhoz.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 2016-ban több mint öt millió ember lépett be és tartózkodik az OECD országaiban. Kiemelték, a migrációs politika csak a hatékony integrációs politika támogatásával lehet sikeres. Egy április elején közzétett felmérés szerint az európaiak 69 százaléka véli úgy, hogy az átgondolt integrációs intézkedések hosszú távon elengedhetetlenek.