Aerin és Jane Lauder, a nevét viselő divatházat alapító Estee Lauder unokái a kozmetikai ipar fellendülésének köszönhetően csatlakoztak népes családjuk dollármilliárdos tagjaihoz - jelentette a Bloomberg. A testvérpár a világ legfiatalabb milliárdos hölgyei közé tartozik. Az Estee Lauder Cos.-ban az amerikai tőzsdefelügyelet nyilvántartása szerint több mint 17 millió részvénnyel rendelkeznek.

Pakettjük, amelyet közvetlenül és a család alapján keresztül birtokolnak, 2,6 milliárd dollárt ér - derül ki a Bloomberg Billionaires Indexből. A New York-i székhelyű vállalat tőzsdei értéke idén eddig 23 százalékkal emelkedett, amit elemzők annak tulajdonítanak, hogy a befektetők minden ágazatból igyekeznek kimazsolázni a legjobban muzsikáló vállalatokat.

Nem kell kozmetikázni

A kozmetikai vállaltoknak nincs szükségük számaik kozmetikázására: a szintén New York-i Revlon Inc. 67, a párizsi L'Oreal SA és a német Beiersdorf AG 19-19 százalékos tőzsdei pluszban van 2013-ban.

Aerin Lauder (43 éves) két évtizede dolgozik az Estee Laudernél. Jelenleg a cég stílusért és imázsért felelős igazgatója. E tevékenysége mellett egy a nevét viselő saját divatcéget is vezet. Férje befektetési bankár. Jane (40 éves) 1996 óta dolgozik a családi vállalkozásnál, jelenleg az Origins, a Darphin és az Ojon márkák világszintű értékesítéséért felelős vezető. Férje a Fed egyik korábbi kormányzója.

Rajongó főnökök

A testvérpár tagja az Estee Lauder igazgatóságának, ahol együtt dolgoznak nagybácsijukkal, Leonard Lauderrel és annak fiával, William P. Lauderrel. A hölgyek apukája, Ronald Lauder 3,5 milliárd dollár értékű vagyon boldog tulajdonosa. Leonard 9,5 milliárddal rendelkezik.

Estee Lauder, aki igazi magyar szépségnek tartotta francia anyától és magyar zsidó apától származó édesanyját, 1946-ban alapította a divatcéget. Akkoriban konyhájának sparheltjén főzögette bőrápoló krémjeit. A cég 1995-ben került a tőzsdére. Lauder 97 évesen 2004-ben halt meg.

A család tagjainak kezében van a vállalkozás szavazórészvényeinek több mint 85 százaléka. A Lauder Cos., amely a világ 150 országában értékesíti termékeit, 10,2 milliárd dollár árbevételt ért el június 30-án zárul üzleti évében. Szakértők nagyra értékelik, hogy a vállalat nagyobb részt még mindig a családtagok irányítása alatt áll. Ez bizonyítja rajongásukat és elkötelezettségüket a divat világa iránt.