Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Hszinhua kínai állami hírügynökség ezt azzal állítja párhuzamba, hogy nagyjából ennyit fordít évente humanitárius ssegélyezésre az Egyesült Államok és az Európai Unió együttvéve.

A jelentés szerint az embercsempészet jelensége a világ minden régiójában megtalálható; és különösen azok fordulnak a bűnözőkhöz, akiknek nincs más módjuk, hogy konfliktus sújtotta hazájukból biztonságos helyre meneküljenek - írta az Infostart.hu az MTI híre alapján.

A tanulmány szerint 2016-ban 34 ezer kísérő nélküli vagy szüleitől elszakadt gyerek érkezett az Európai Unióba, főleg Görögországba, Olaszországba, Bulgáriába és Spanyolországba.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint minden évben több ezren vesznek oda az úton; a legveszélyesebb a Földközi-tengeri útvonal, ahol a halálesetek 50 százalékát jegyezték fel.

Az UNODC arra is kitért, hogy az embercsempészetnek korrupciós vetülete is van. Az embercsempészek ugyanis gyakorta bonyolult módszereket alkalmaznak a hatóságok megtévesztésére, álházasságokkal, fiktív munkaszerződésekkel, hamis dokumentumokkal vagy vesztegetéssel igyekeznek áldozataikat átjuttatni a határokon. A legtöbb embercsempész hálózat a legtöbb szinten rendszerszintű korrupcióhoz folyamodik - állapítja meg a világszervezet.

Fotó forrása: Pixabay