Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A könyvvizsgálók 92 milliárd rubel (1,8 milliárd dollár) értékű "pénzügyi szabálytalanságot" találtak a Roszkozmosz, az orosz szövetségi űrhivatal tavalyi elszámolásaiban - közölte Tatyána Golikova, a legfelső ellenőrző kamara vezetője, nyilvánosságra hozva a kormányhivatalok és minisztériumok ellenőrzésének eredményeit. Mint mondta, először nem is akart hinni az ellenőreinek - írta a TASZSZ. Ráadásul idén a tavalyihoz képest drámaian megnőtt a pénzügyi kihágások száma.

A hadi-, s így az űriparért is felelős miniszterelnök-helyettes, Dmitrij Rogozin néhány nappal korábban kirohant az űripar vezetőinek "morális hanyatlása" ellen, amely szerinte több mint 9 milliárd rubeles veszteséget okozott az ágazatnak - ez azonban csupán tizede az auditorok által most feltárt összegnek.

A The Moscow Times szerint a csalásokban és sikkasztásokban valószínűleg oroszlánrésze volt és van az új, keleti orosz űrrepülőtér építésének, amire 3 milliárd dollárt költenek, és már több vállalatvezetőt letartóztattak, 20 esetben indítottak nyomozást és az űrrepülőtér 228 tisztségviselőjét vették őrizetbe. Az elmúlt három évben összesen mintegy 100 űripari vállalatvezetőt távolítottak el állásából bűnügyekben való érintettség miatt.