Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az abszurd brit humort világhírre segítő társulat első búcsúelőadásának végén 16 ezres közönség énekelte a londoni O2 arénában az Always Look on The Bright Side of Life című dalukat.

A Monty Python hetven éven felüli tagjai, Eric Idle, John Cleese, Terry Jones, Terry Gilliam és Michael Palin a színpadon egyveleget adtak elő híres jeleneteikből. Egy tag hiányzott: Graham Chapman 1989-ben rákbetegségben elhunyt, őt a kivetítőn láthatták a nézők. Ő alakította például Arthur királyt a Gyalog galopp című filmjükben (1975) vagy a címszereplőt a Brian életében (1979).

Élő zenekar, kórus, táncosok kísérték a show-t, smelyen fellépett az egyetlen nő, Carol Cleveland is, aki rendszeresen játszott 60-as évekbeli jeleneteikben. A bevallottan Python-rajongó elméleti fizikus, Stephen Hawking is feltűnt egy bejátszásban Blackmail (Zsarolás) című átejtős tévéműsorukban, ahol azzal fenyegetik a nézőket, hogy felfedik sötét titkaikat, ha nem kapnak a hallgatásért egy nagyobb összeget.

Az előadásnak voltak sikeresebb és kevésbé népszerű elemei. Nagy tapsot érdemelt a híres papagájjelenet, amelyben Palin és Cleese talán a legismertebb tréfájukat adják elő: egy halott kék papagájt igyekeznek visszavinni az eladónak, aki ragaszkodik ahhoz, hogy a madár "csak pihen".

A magyar mozinézők a műsor utolsó előadását Galla Miklós magyar szövegével feliratozva augusztus 7-én, 9-én és 15-én a Cinema City termeiben láthatják.