Mindenki az újabb nagy viharra vár

Tizennyolc államon söpör majd végig téli vihar az elkövetkező napokban az Egyesült Államokban, amely csaknem százmillió embert érinthet közvetlenül, közölte vasárnap az amerikai meteorológiai szolgálat.
Napi.hu, 2015. február 2. hétfő, 08:07
Fotó: Reuters

A közép-nyugati államoktól - Nebraska, Dél-Dakota és a Nagy-tavak vonalától - az atlanti partvidék felé vonuló viharzóna miatt egyedül vasárnap és hétfőn 3400 repülőjáratot töröltek. A legtöbb gép indítását és fogadását Chicago körzetében mondták le, ahol helyenként csaknem 46 centiméteres hótakarót jeleztek előre - írta az Index.

Chicago és New York környékére és az új-angliai államokra hóviharra való figyelmeztetés adtak ki. Több helyen hétfőn nem lesz tanítás. A járattörlések érintették Newarkot, Washingtont, Atlantát, Houstont, sőt Phoenixet is, ahol a Super Bowl összecsapást a meteorológusok szerint még tiszta égbolt alatt játsszák majd le.

A nebraskai Grand Island környékéről mínusz 14 fokot jelentettek. Iowában a hirtelen kihullott 7-25 centiméternyi csapadék miatt vasárnap templomok százaiban maradt el az istentisztelet.

HOZZÁSZÓLÁSOK