Mindenki elnöke akar lenni Hillary Clinton

Hillary Clinton, az elnökségre esélyes demokrata párti jelölt hétfőn új reklámfilmjében azt hangsúlyozta, hogy mindenki elnöke akar lenni.
Inforádió, MTI, 2016. november 7. hétfő, 21:00
Fotó: MTI/EPA

A választás előtti utolsó napon került adásba valamennyi országos televíziós csatornán Hillary Clinton üzenete a választókhoz.

"Mindenki elnöke akarok lenni, azoké, akik rám szavaznak és azoké is, akik ellenem szavaznak. Az előttem álló küldetés az, hogy összefogjam az országot" - fogalmaz televíziós reklámjában a demokraták elnökjelöltje, aki szinte szó szerint ugyanezt mondta hétfőn délelőtt a reptéren újságíróknak, mielőtt útnak indult volna három szövetségi államot érintő utolsó kampánykörútjára. "Azt hiszem, lesz némi munkám annak érdekében, hogy az ország úrrá legyen a megosztottságon, de én tényleg mindenki elnöke akarok lenni" - fogalmazott a westchesteri kifutópályán a demokrata elnökjelölt.

Hillary Clinton Michiganben, Pennsylvaniában és Észak-Karolinában - három, úgynevezett ingadozó államban - kampányol hétfőn. A rendezvényeket először a pennsylvaniai Pittsburghben, majd a michigani Grand Rapidsban, aztán ismét Pennsylvaniában, Philadelphiában és az észak-karolinai Raleigh városában tartja. Este Philadelphiában rocksztárok, Bruce Springsteen és Jon Bon Jovi részvételével tart nagygyűlést, melyen jelen lesz Bill Clinton volt elnök és az Obama-házaspár is, és egy találkozója lesz az éjszakai órákban Raleighben.

Barack Obama elnök egyébként hétfőn a michigani Ann Arborban kampányol Clinton mellett. Egész nap kampánykörúton van Donald Trump, republikánus jelölt is. Ő a floridai Sarasotában kezdte a napot, ahol - Clintonnal ellentétben - nem pozitív üzenettel fogadta híveit, hanem demokrata párti vetélytársa szapulásával.

"Elsorvad az ország, ha Hillary Clintont választják elnöknek" - mondta Trump Sarasotában és kétségbe vonta James Comey FBI-igazgató vasárnapi bejelentésének megalapozottságát, miszerint nincs miért vádat emelni Clinton ellen az úgynevezett email-ügyben.

A republikánus elnökjelölt bizakodónak mondta magát, úgy vélte, megnyeri az elnökválasztást, s - mint fogalmazott - ezzel "véget vet a washingtoni korrupt elitnek". Trump Floridából Észak-Karolinába, Pennsylvaniába és New Hampshire-be utazik hétfőn.

Az egymás után megjelenő közvélemény-kutatások mindegyike Clinton előnyét mutatja, a kulcsfontosságúnak tartott Floridában, ahol egy százalékkal vezet és Észak-Karolinában is, ahol kétszázalékos az előnye. A New Jerseyben lévő Monmouth Egyetem felmérése pedig hat százalékos előnyt jelez országosan.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2016.11.07 22:20

A független amerikai sajtóban és a befektetők között viszont 100% os Clintonné támogatottsága.
A sajtó a nép fiaiból van, és mivel független és szabad, pont olyan arányban támogatja a két jelöltet mint amilyen a közvélemény szimpátiájának megoszlása.
Legalábbis így kellene lennie ha az amerikai sajtó és befektetők valóban függetlenek és szabadok lennének.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html