Itthon az Államadósság Kezelő Központ diszkontkincstárjegy aukciója okozhat némi izgalmat. Az ÁKK 45 milliárd forint értékben bocsát árverésre háromhónapos papírokat. A legutóbbi háromhónapos dkj-aukción ugyan átlagosnak nevezhető kereslet mellett a meghirdetett mennyiségre fogadott el ajánlatokat az ÁKK és még a hozamok sem emelkedtek, a csütörtöki éves lejáratú dkj-k esetében ez már nem volt elmondható. A kereslet ugyanis elég gyér volt,  a hozamok pedig hatalmasat ugrottak, aminek következtében az ÁKK a meghirdetettnél kevesebb mennyiségre fogadott el ajánlatokat.

Európából nem várhatóak makro adatok, az USA-ban viszont lesz néhány, amire érdemes lehet figyelni.

Magyar idő szerint délután 3 órakor jelenik meg az S&P/Case-Shiller lakásárindex. Elemzők a 20 legnagyobb amerikai város adatai alapján összeállított mutató értékét hó/hó alapon a szeptemberi 0,57 százalékos visszaesés után októberre 0,24 százalékos mínuszra várják. Az év/év adatnál a korábbi 3,59 százalékos esés után októberben 3,2 százalékos zsugorodást várnak. A lakásárindex legutóbbi értéke 141,97 ponton állt.

Délután 4-kor fogyasztói bizalmi indexet tesznek közzé. A decemberi értékre a korábbi 56 után 58,5 pontot várnak.

Megjelenik a Richmond Fed feldolgozóipari indexe is. A Richmond környéki ipari aktivitást jelző mutató decemberi értékében javulást - a korábbi stagnálás után 5 pontos értéket - vár a piac.