Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az elmúlt időszakban több elemzés is arra a következtetésre jutott, hogy változnak a szlovákiai vásárlói szokások: a vevők a korábbinál jóval több figyelmet szentelnek a termékek minőségének és előnyben részesítik a hazai termékeket - kezdi beszámolóját a pozsonyi Új Szó. Ezek a vizsgálatok az emberek megkérdezésén alapultak.

A Nielsen piackutató társaság ezzel szemben az üzletláncok bevételeit mérte fel, azt firtatva, hogy ezek hány százaléka folyik be az akciós termékek értékesítéséből. Az eredmény: a szlovákiai vásárlók többségét még mindig elsősorban az alacsony árakkal lehet becsalogatni az üzletbe.

Az üzletláncok akciós termékekből befolyt bevételei a teljes forgalom 56 százalékát teszik ki. Csehországban ez az arány 54 százalék, amivel ez a két ország az európai csúcstartó. Az európai átlag 28 százalék körül mozog.

Eszerint a vásárlók továbbra is főként az árak alapján döntenek arról, megvesznek-e valamit vagy sem, miközben a piackutató társaságok felméréseiben egyre többen állítják azt, hogy jobban figyelnek az áru minőségére, frissességére és eredetére.

A fotó forrása: Földi D. Attila/Napi