Mit akarnak a magyarok Izraeltől?

A magyar gazdaság növekedési pályájának fenntartása szempontjából rendkívül fontos a magyar-izraeli gazdasági együttműködés sikere - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának.
Domokos László, 2018. július 19. csütörtök, 08:35
Fotó: MTI Fotó

A tárcavezető Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos izraeli látogatása alkalmával tárgyalt Cahi Hanegbi regionális együttműködési ügyekért felelős miniszterrel, valamint Juvál Rotem izraeli külügyminisztériumi főigazgatóval.

A magyar gazdaság jövőbeni sikere szempontjából meghatározó, hogy "mennyire tudunk részt venni az újkori, innovatív autóipar kialakulásához vezető fejlesztésekben". Márpedig Izrael az egyik elsőszámú helyszíne a világon azoknak a fejlesztéseknek, kutatásoknak, amelyek meghatározzák az innovatív autóipar jövőjét, amely már az önvezető autókra, az elektromobilitásra és a mesterséges intelligencia mindennapi használatára alapul - magyarázta a magyar külügyminiszter.

Immár 200 izraeli vállalat működik Magyarországon, és ezek ötezer magyar embert foglalkoztatnak.

Folytatni akarják a tavaly megkezdett, sikeres innovációs együttműködést, amelynek keretében egy kétmillió eurós közös innovációs alapot hoztak létre, amelyből tavaly hét közös, magyar-izraeli kutatás-fejlesztési, innovációs projektet támogattak. Idén szeretnék ötszörösére emelni az alap költségvetését - tette hozzá Szijjártó Péter.

Ká: kiemelt jelentősége lesz a kétoldalú gazdasági együttműködésnek Magyarország energiabiztonsága szempontjából is. Ugyanis a közép-európai energiaellátás szempontjából "új tényként és új realitásként fog megjelenni" az izraeli partok mentén felfedezett 800 milliárd köbméternyi gázvagyont tartalmazó mező, amelyből az energiahordozó szállításának egyik útvonala Közép-Európába fog vezetni, így 2024-2025-től realitásként lehet számolni az energiaellátásunk biztonsága szempontjából az izraeli gázzal is - mondta a külügyminiszter.

A kép forrása: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gabiiii, 2018.07.19 12:52

Fideszbirkák! Milyen érzés látni, hogy a főnök a főzsidó metélt farkincáját szopkodja?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2018.07.19 10:13

Hogy a magyarok mit akarnak Izraeltől, nagyjából semmit sem. Turisztikai és vallási célzatú idegenforgalmi célpont az átlag magyar turistának, ha meg tudja fizetni.

Hogy Orbán mit akar az már egy másik kérdés. Azért a narancshívő míjjmagyarokat eléggé kellemetlen helyzetbe hozza, hiszen mostantól már szegények nem nagyon tudnak egy egészségeset zsidózni. Ami azért nem semmi áldozat a részükről. Cigányozni sem nagyon tudnak, mert hát Orbán származása miatt ez a felségsértés kategóriája....


Nem egyszerű szegényeknek az élet ?.XDDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html