Várhelyi Olivér jelölése az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosi posztjára az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere - idézte a hvg.hu Orbán Viktor miniszterelnököt, aki szokásos péntek reggeli rádióinterjújában szólalt meg. "Ez a migrációt is érinti" - tette hozzá, azzal folytatva, hogy szerinte komoly aknamunka folyt a magyar ellenzék részéről azért, hogy "elgáncsolják a jelöltet". Tények támasztják alá, hogy Soros György személyesen is meg akarta akadályozni ezt - fejtegette.

A Fidesz még nem döntötte el, folytatja-e közös életét az Európai Néppárttal - mondta a kormányfő -, ugyanis nem tartozhat olyan közösségbe, amely szerinte bevándorláspárti és nem ismeri el a Fidesz érdemeit.

Ami a gazdaságot illet Orbán Viktor szerint a legnagyobb kihívás az lesz, hogy az eurózóna gazdasági viharaiban megóvják a magyarországi növekedést. Szerinte a kelet-közép-európai országai sikeresek lehetnek úgy is, hogy közben Nyugat-Európában lassulni fog a gazdasági növekedés. Méltatta Matolcsy György jegybankelnököt: "Ez az intellektuális erő sokat segít nekünk."