Mit akarhat a Daimler a Fiattól?

Lapértesülések szerint a Daimler és a Fiat együttműködhet kisebb autók fejlesztésén.
Komócsin Sándor, 2007. október 10. szerda, 11:14
Fotó:

A Daimler AG kész arra, hogy együttműködjön más autógyártókkal mindenféle fejlesztéseken - jelentette ki a cég szóvivője, ám nem kommentálta az Auto Motor und Sport szaklap értesülését, miszerint az olasz Fiattal állnának össze. A spekulációk alapja az a körülmény, hogy a szigorodó európai környezetvédelmi követelmények miatt a Daimlernek szüksége van olyan kisebb autókra, amelyek alacsony károsanyag-kibocsátása javítja a cég járműveinek átlagos szén-dioxid-kibocsátási mutatóját.

Az A és B osztályú Mercedesek ugyan két-három évesek, úgyhogy még körülbelül 5 évig nem aktuális a lecserélésük, utána azonban a jelenleginél zöldebb motorokat kaphatnak, könnyebbé válhatnak stb. A Daimler-Fiat szövetséggel kapcsolatos találgatások alapja lehet az a júniusi bejelentés is, amely szerint az olasz cég motorokat szállít a német vállalat teherautóiba.

További szóbeszédek szerint a BMW a PSA Peugeot-Citroënben találhat partner kisautóplatformok fejlesztéséhez az átlagos károsanyag-kibocsátás csökkentése érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK