Moody's: leminősítés jöhet, ha nem csökken az olasz államadósság-ráta

Olaszország leminősítését helyezte kilátásba keddi helyzetértékelésében a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő arra az esetre, ha a következő olasz kormány nem az államadósság-ráta csökkentésére helyezi a hangsúlyt. Az olasz belpolitikai bizonytalanság miatt meredeken megugrott az irányadó olasz államkötvény hozama a keddi londoni kereskedésben - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. május 29. kedd, 13:30
Fotó: Pixabay

A Moody's néhány napon belül másodszor helyezte kilátásba Olaszország leminősítését. A cég pénteken Londonban bejelentette, hogy leminősítés lehetőségére utaló felülvizsgálat alá vette a "Baa2" szintű olasz államadós-osztályzatot, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a koalíciós tárgyalásokon elfogadott költségvetési tervek miatt jelentősen megnőtt az olasz államháztartás érdemi gyengülésének kockázata.

Guiseppe Conte miniszterelnök-jelölt azóta felhagyott kormányalakítási kísérletével, miután az államfő nem hagyta jóvá Conte pénzügyminiszter-jelöltjét. A Moody's szerint azonban e fejlemény nincs hatással a leminősítési felülvizsgálatra.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK