Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A testület szerint a fiatalember 21-én betegedett meg Olaszországban, 23-án tért onnan vissza és 27-én fordult orvoshoz akut légúti vírusos fertőzés tüneteivel. Ezután kórházba fektették és a laboratóriumi vizsgálat új koronavírus-fertőzést állapított meg nála. Betegsége könnyű lefolyású.

Azonosították és orvosi megfigyelés alá helyezték az érintett utastársait és azokat a személyeket, akikkel érintkezett. Oroszországban a moszkvai eseten kívül három fertőzöttet kezelnek Kazanyban. Mindhárman a Diamond Princess kirándulóhajóról hazaszállított utasok. Korábban két kínai gyógyultan távozott szibériai kórházakból.

Pekingben hétfőn azt jelentették be, hogy egy Aeroflot-géppel Moszkva értésével Kínába érkezett külföldi fertőzöttet azonosítottak.

A moszkvai iskolákban a koronavírus- és az influenza-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében ideiglenes felfüggesztették a kirándulásokat, a tömegrendezvényeket és az uszodai foglalkozásokat. Az iskolák vezetésének reggelente biztosítania kell az órákra érkező tanulók szűrését. Napközben figyelemmel kell kísérni a gyerekek hogylétét és kötelező megmérni a testhőmérsékletüket.

A beteg, lázas gyerekeket haza kell küldeni vagy el kell különíteni a többiektől a szülők megérkezéséig. A betegekről értesíteni kell az illetékes egészségügyi intézményeket. Az orosz főváros oktatási hatósága elrendelte, hogy az összes iskolát lássák el érintésmentes lázmérőkkel, zárt típusú baktériumölő besugárzókkal és egészségügyi maszkokkal.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) szerint Oroszországban az influenza és az akut légúti vírusos fertőzés terjedése miatt az év eleje óta több mint 5 ezer gyermekmegőrző és tanintézményben teljes, további 5400-ban pedig részleges karanténelzárást rendeltek el.

Makszim Resetnyikov orosz gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn a parlament alsóházában kijelentette, hogy Moszkva hamarosan felül fogja vizsgálni a gazdasági előrejelzéseket, mert a koronavírus hatása jelentősebb lesz, mint amilyenre eredetileg számítottak. A korábbi, az olajárcsökkenést és rubel meggyengülését megelőző várakozások szerint a GDP-növekedésnek a tavalyi 1,3 százalék után 2020-ban 2 százalékosra kellett volna felerősödnie, és Moszkva úgy kalkulált, hogy a kínai gazdaság az első negyedév végére helyreáll.

Resetnyikov ugyanakkor azt hangoztatta, hogy az orosz költségvetési rendszer "védett a külső költségvetési megrázkódtatásoktól, függetlenül a gazdasági előrejelzéstől és az arra adott reagálásoktól". A miniszter azt ígérte, hogy az új hároméves prognózis április 9-ig elkészül.