Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bolgár társtárca vezetője arról tájékoztatta, hogy a gázszállítási infrastruktúra bulgáriai szakaszának építése hétfőn elkezdődött a bolgár miniszterelnök és a szófiai orosz nagykövet jelenlétében.

Zaharieva szerint 2020 kezdetére a Balkáni Áramlat eléri a szerb-bolgár határt. A vezeték megépítésével sikerül diverzifikálni Bulgária gázellátásának forrásait.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök vasárnap Belgrádban szintén azt mondta, hogy a vezetéket, amely szerinte egész Európa számára hasznos projekt, 2020 elejéig tervezik megépíteni.

A Török Áramlat Európába irányuló második szála évi 15,75 milliárd köbméter gázt szállít majd. Ebből az Interfax szerint 3,5 milliárd köbméterrel Bulgária, 2,5 milliárddal Szerbia, 6 milliárddal pedig Magyarország részesül majd. A további 3,75 milliárd köbmétert Szlovákiába, illetve Ausztriába, a baumgarteni elosztó központba szállíthatják majd.

Pénteken a Török Áramlat földgázvezeték Fekete-tengeri szakaszán megkezdték a két szál egyikének gázzal feltöltését az üzembe helyezési és beállítási munkálatok keretében. Törökországban eközben befejezéséhez közeledik a fogadóterminál építése.