Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Zaharova Szymon Szynkowski vel Sek lengyel külügyminiszter-helyettesnek a Radio Maryja adón elhangzott nyilatkozatára reagált, amely szerint a megemlékezésre "korszerű kritériumok" alapján csak a NATO, az EU és az uniós keleti partnerség tagállamait hívták meg - írta az MTI moszkvai tudósítója.

Ilyen ostoba helyzetbe rég nem hozta már magát Varsó - írta az orosz diplomáciai tárca szóvivője.

Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlament alsóházának elnöke az évfordulóval kapcsolatban azt mondta, hogy a lengyel vezetés az esemény átpolitizálásával a Lengyelország felszabadításáért elesett szovjet katonák és tisztek emlékét csúfolta meg azzal, hogy nem hívta meg Putyint.

A szatellitországok természetesen tetszeni és szolgálni akarnak azoknak, akik a szárnyaik alá vették őket, és eközben nem veszik észre, hogy magatartásuk megcsúfolja a történelmet, az emberséget és az erkölcsöt. De az ilyen magatartásból az oltalmazó országok sem kérnek - mondta Vologyin.

A házelnök szerint Oroszországnak a második világháborúban játszott döntő szerepét minden állam elismeri, beleértve a Hitler-ellenes koalíciót alkotó Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát is.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője korábban azt mondta, hogy egyetlen a második világháborúról való megemlékezés sem lehet teljes Oroszország részvétele nélkül, amelynek szerepét nem lehet túlbecsülni.