Moszkva aggódik

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter aggodalmát fejezte ki szombaton katari hivatali partnerének amiatt, hogy több arab ország is megszakította kapcsolatait a Perzsa (Arab)-öböl menti állammal, és felszólította az érintett feleket, hogy tárgyalások útján oldják meg a kialakult válságot - számolt be az MTI híre alapján az InfoRádió.
Domokos László, 2017. június 10. szombat, 18:22
Fotó: MTI/EPA

Elvi kérdés, hogy nem avatkozunk bele más országok belügyeibe vagy kétoldalú kapcsolataiba. De nem okoz nekünk örömöt, amikor megromlik a viszony a partnereink között - mondta Lavrov katari kollégájának, Muhammad bin Abdul Rahman ász-Száni sejknek kettejük moszkvai tárgyalásain.

Az arab világ több vezető hatalma, köztük Szaúd-Arábia, Egyiptom, az Egyesült Arab Emírségek, valamint Bahrein, Líbia, Jemen, Mauritánia, Mauritius és a Maldív-szigetek a hét elején jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral, azzal vádolva a katari vezetést, hogy iszlamista szélsőségeseket támogat és együttműködik Iránnal.

Lavrov szombaton azt mondta, Moszkva készen áll arra , hogy "az érintett felek beleegyezésével és érdekében" segítsen megoldani a kialakult diplomáciai konfliktust - írta a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK