Moszkva szakít az USA-val

Oroszország nem kíván együttműködni 2020 után az Egyesült Államokkal a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) - jelentette be kedden Moszkvában Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes.
MTI-Eco, 2014. május 13. kedd, 16:34
Fotó: Napi.hu

Rogozin elmondta, hogy az orosz-amerikai együttműködési szerződést eredetileg 2024-ig kötötték meg, de "Oroszországnak nincs szüksége arra, hogy ilyen hosszú távon folytatódjon ez a projekt".

Kijelentette, ez a döntés azzal kapcsolatos, hogy Washington az általa alkalmazott szankciók fényében nem bizonyult megbízható partnernek.

Az orosz kormányfőhelyettes a RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint elmondta, hogy Oroszország 2020 után az ISS helyett "új, nagyobb távlatot ígérő űrkutatási programokra" fogja fordítani az eszközeit és szellemi kapacitásait.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

juliann, 2014.05.14 09:05

@Zodiakus: Kina lassan de biztosan halad a kitüzött célja felé !!!
Mint a Pitt-Bull-Terrier !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Zodiakus, 2014.05.13 22:59

Kár.De hát ez már politika.A fagyi ....visszanyal.A hetvenes évek elején indult ez az együttműködés.A hidegháborút olvasztotta ez is.Mára már nem kapot új célt,tartalmat,de vitte a pénzt.
Új hidegháború jön.Most a másik oldalon fogunk sz.pni!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html