Moszkva véletlenül közzétette a krími népszavazás valódi eredményét

Az orosz elnök civiltársadalmi és emberi jogi tanácsa nevű szervezet tegnap élesített egy blogposztot, amit aztán pillanatokkal később el is tüntettek. A beszámoló szerint a márciusi krími népszavazáson csak 30 százalékos volt a részvétel, és a szavazók fele szavazott csak arra, hogy a félsziget Oroszország része legyen - írja a Forbes.
Index.hu, 2014. május 6. kedd, 18:03
Fotó: Reuters

Vagyis a választásra jogosultak alig 15 százaléka akart csak elszakadni Ukrajnától, pedig akkor a félsziget már de facto orosz katonai uralom alatt állt. A korábbi hivatalos közlés szerint viszont a részvétel 83 százalékos volt, és százból 97 választó, vagyis a jogosultak 80,5 százaléka az oroszországi annektálásra szavazott.

A tanács egyik tagja, Szvetlana Ganuskina a Kanal 24-tévének korábban azt nyilatkozta, hogy a krími népszavazás jobban lejáratta Oroszországot, mint amiről külföldön bárki álmodhatott.

Május 11-én a kelet-ukrajnai Donyeckben tartanak függetlenségi népszavazást.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Tomi31, 2014.05.07 10:19

Nem meglepő.. főként azután, hogy Oroszország elismerte az igazi indokát annak miért csatolta el Krímet.. egy élő rádió interjúban.. semmi köze sem volt az orosz kisebbség elnyomásához..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html