Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Érthető természetesen, hogy a kapcsolatfelvételt alaposan és óvatosan fogjuk megtervezni, figyelembe véve, hogy olyan viszonyról van szó, amely egy nagyon feszült visszaesési szakaszon ment keresztül - mondta a szóvivő.

Peszkov nem tulajdonított elvi jelentőséget annak, hogy a két vezető lehetséges első tárgyalása kétoldalú csúcs lesz-e, avagy Putyin és Trump például a G20-csoport tanácskozásán találkozik. Leszögezte, hogy a találkozót csak azután rendezhetik meg, hogy az Egyesült Államok megválasztott elnöke tényleges elnökké válik majd, a terveket csak ezt követően fogják kidolgozni.

Az orosz elnöki szóvivő ismételten megalapozatlannak, amatőrnek nevezte, és boszorkányüldözéshez hasonlította az amerikai titkosszolgálatok jelentését az Egyesült Államok ellen elkövetett állítólagos orosz hackertámadásokról. Peszkov szerint Moszkván komoly fáradtság vesz erőt az ellene hangoztatott vádak hallatán.

A szóvivő rámutatott, hogy a jelentés erősen megszerkesztett nyilvános változata nem teremtett új alapot a kommentáláshoz. Peszkov kitért annak megválaszolása elől, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök maga is olvasta-e a dokumentumot. A Kreml Peszkov által ismertetett álláspontja szerint Trump még nem fejtette ki véleményét a jelentésről, ezért azt még nem is lehet megítélni.