Moszkvának fogytán a türelme

Nem az Egyesült Államoknak, hanem Oroszországnak van fogytán a türelme a szíriai helyzet miatt - jelentette ki hétfőn Moszkvában Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke.
MTI, 2016. június 20. hétfő, 22:54
Fotó: Reuters

Néhány nappal ezelőtt John Kerry amerikai külügyminiszter keltett feltűnést azzal a kijelentésével, hogy "Oroszországnak meg kell értenie, a türelmünk nem végtelen". Kerry azzal vádolta meg Bassár el-Aszad szíriai elnököt és Moszkvát, hogy miközben mindenkitől elvárják a tűzszünet betartását Szíria területén, a kormányerők folytatják az Aleppó bevételére indított támadásukat. Az amerikai diplomáciai tárca utóbb igyekezett tompítani a miniszteri nyilatkozat élét.

"A szíriai helyzettel kapcsolatban a mi türelmünk van fogytán, nem az amerikaiaké. Mi a vállalt kötelezettségeinket, valamint a tűzszünet és a szíriai megbékélés biztosítására vonatkozó megállapodásokat maradéktalanul betartjuk. Ám az amerikaiaknak nehézségeik vannak az ellenőrzésük alatt álló ellenzékkel" - hangsúlyozta Geraszimov.

Az orosz diplomácia régóta próbál nyomást gyakorolni az amerikaiakra annak érdekében, hogy a Washington által mérsékeltnek minősített ellenzéki csoportokat válassza le az al-Kaida helyi csoportjaként fellépő an-Núszra frontról. Moszkva nehezményezi, hogy az Egyesült Államok ezt már több hónapja halogatja, és ezáltal időt biztosít szélsőségesek számára erőik átcsoportosításához.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

SzaszaG, 2016.06.21 01:43

http://www.bbc.co.uk/news/uk-34571436

Az angolok még a királynőt is elé rángatták, majdnem le is térdelt...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html