Egyetlen magyar adatként reggel 9-kor közli a KSH az április kiskereskedelmi adatok első becslését, az előző havi adat 4,2 százalék volt.

Hajnali háromnegyed 4-kor válik ismertté a kínai szolgáltatóipari PMI index,  a mutató előző értéke 51,8 volt.

Több eurózónás adat is érkezik a hét utolsó munkanapján. Délelőtt 10-kor a szolgáltatóipari PMI végleges májusi adatát közlik, az előző havi érték 53,1 volt, változás nem várható. Szintén 10-kor publikálják a végleges májusi összetett PMI indexet, változást ebben sem jósolnak, a mutató az előző hónapban 52,9 ponton állt. Délelőtt 11-kor derül ki az euróövezet áprilisi kiskereskedelmi forgalma, melyről az előző hónapban 0,5 százalékos csökkenést regisztráltak.

Délután amerikai adatok érkeznek, fél 3-kor a májusi munkanélküliségi ráta, amelyre az elemzők az előző hónaphoz hasonlóan 5 százalékot várnak. Ugyanekkor lesz publikus a mezőgazdaságon kívüli álláshelyek számának május változása, az előző havi 160 ezerrel szemben most 170 ezer munkahelyről szól a prognózis.

Délután 4-kor az amerikai szolgáltatóipari ISM index május értékét közlik, az index értéke a várakozások szerint az előző hónappal megegyezően  55,7 lesz.