Véget vetnének az orvosok elcsábításának

Fontolóra kellene venni, hogy az Európai Unió új szabályokat alkosson az orvosok elvándorlásának korlátozása érdekében – vetette fel egy svájci lapban vasárnap megjelent interjúban Jens Spahn német egészségügyi miniszter.
Domokos Erika, 2019. január 13. vasárnap, 18:47
Fotó: Shutterstock

Spahn a Sonntags Blick című lapnak úgy nyilatkozott, hogy világos, hogy a Svájcba vándorló német orvosok hiányoznak Németországban. Nálunk pedig olyan lengyel orvosok dolgoznak, akik aztán Lengyelországban hiányoznak - idézte a konzervatív politikust az MTI.

Ez így nincs rendjén. Ezért meg kell fontolni, hogy nem kell-e újraszabályozni bizonyos szakmákat űző emberek elcsábítását az unióban, anélkül, hogy a mozgás szabadsága megkérdőjeleződne - hangoztatta Jens Spahn.

A lap felvetette, hogy Németország tervezi-e, hogy a Németországban képzett, de aztán Svájcban dolgozó orvosok miatt valamilyen kompenzációt követel Svájctól, de Spahn szerint ez nincs tervben.

A kivándorló német orvosok közül a legtöbben Svájcban telepednek le. 2017-ben a német orvosi kamara adatai szerint 1965 orvos hagyta el az országot, közülük 641 doktor Svájcba költözött. A svájci orvosszövetság adatai szerint a Svájcban dolgozó orvosok 17,7 százaléka, több mint 6000 orvos rendelkezik német útlevéllel - írta az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.01.14 15:59

Ostoba, meleg idióta. Teremtsenek olyan körülményeket Németországban, hogy az orvosok nem menjenek el. Ugye ha nem a migránsokra qurnák el a német adófizetők pénzét, akkor ezt lazán meg is lehetne tenni. Hülye.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html