Munkanélküliségi alapot hoznának létre az olaszok

Az olasz kormány javasolni fogja, hogy az Európai Unió hozzon létre 50 milliárd eurós alapot a munkanélküliség leküzdésére és a gazdasági válságok áthidalására - értesült az Il Sole 24 Ore.
MTI, 2016. szeptember 7. szerda, 17:48
Fotó: Napi.hu

Az olasz gazdasági napilap szerdai számában azt írta, hogy az alapból munkanélküli segélyeket és a foglalkoztatást támogató programokat finanszíroznának. Az alap eszközeit igénybe vevő országoknak öt éven belül vissza kellene fizetniük a felhasznált összeget, nehogy a segélyezés túl hosszúra nyúljon és "a válság okozta munkanélküliség strukturális munkanélküliséggé váljon" - idéz kormányköröket a lap.

Az alapot kötvénykibocsátás révén töltenék föl, és azok az országok vehetnék igénybe, amelyekben a foglalkoztatottság egy év alatt legalább egy százalékkal csökken.

Matteo Renzi kormánya igyekszik javítani a legrászorultabbak szociális helyzetét. 1,7 milliárd eurót fordítanak a minimálnyugdíjak emelésére, ami 1,68 millió embert, a nyugdíjasok 11 százalékát érinti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba1002, 2016.09.07 17:51

Miért nem tanulnak Magyarországtól? Közmunkát nekik...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html