Nagy pénzt kaszált tavaly a rendőrség

Egy focistadiont lehetne felépíteni abból a pénzből, amit a rendőrség tavaly begyűjtött lefoglalásokkal. Tíz év alatt megháromszorozódott ez a bevétel.
Komócsin Sándor, 2019. április 23. kedd, 09:42
Fotó: AFP

Tavaly mintegy 15,4 milliárd forint értékű vagyont szerzett vissza kényszerintézkedéssel, azaz lefoglalásokkal a rendőrség - tájékoztatta a Világgazdaságot az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata. (Ez az összeg majdnem elég lenne egy nagyobb focistadion felépítéséhez - a szerk.)

A magyar bűnszervezeteknél 2008-ban 4,8 milliárd forintot találtak, ez azt jelenti, hogy tíz év alatt megháromszorozódott ez a szám.

A tavalyi eredmény majdnem felét a Készenléti Rendőrség Nyomozó Irodához tartozó Vagyon-visszaszerzési Hivatal (VVH) hozta, amely mintegy hétmilliárd forintot gyűjtött be a lefoglalásokkal Ez utóbbi összeg 281 vagyonvisszaszerzési eljárás során gyűlt össze, amelyben 590 természetes és 142 jogi személy vagyonát csapolták meg a hatóság emberei.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lordofearth, 2019.04.23 14:26

Nincs itt semmi látnivaló - Orbán is megdöglik egyszer, ahogyan Csányi és Pintér is. KIcsit lopnak, hazudnak, pénzt mosnak, de pár év és hoppp!..megdöglenek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.04.23 12:51

+ a büntetések, és mégis ilyen xarul keresnek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html