Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Federal Reserve újabb rendkívüli intézkedést jelentett be, az amerikai jegybank lényegében nullára csökkentette az alapkamatot, egyben 700 milliárd dollár értékben likviditásnövelő intézkedésekről döntött.

Mindez koordinált, Kanada, Nagy-Britannia, Japán, Svájc jegybankjai, és az Európai Központi Bank (ECB) is részt vesz egy közös kezdeményezésben, amiben a dollárral való kereskedésre mérsékeltebb korlátok vonatkoznak a jelenlegi koronavírusos helyzetben.

A Fed már több rendkívüli lépést tett a napokban a koronavírus kezelése érdekében, rendes ülése március 18-án lesz, ahol további lépésekről is dönthetnek.

A világ vezető jegybankjai hétfőtől egységesen 25 bázisponttal mérséklik az amerikai dollárra vonatkozó likviditási csereügyletek árát, hogy likviditást biztosítsanak, s csökkentsék a feszültséget a pénzpiacokon, valamint kínálati oldalról segítsék a háztartások és a vállalkozások hitelhez jutását.

Így olcsóbb lesz felvenni rövid lejáratú kölcsönöket amerikai fizetőeszközben, ami megkönnyíti, hogy dollárhoz jussanak, segítve a hitelezést, s talán elkerülhető, hogy a 2008-2009-eshez hasonló szárazság alakuljon ki a hitelpiacokon.