Nagy változás vár a dél felé utazókra

Hatalmas autópálya-fejlesztés kezdődik Szerbiában a jelenlegi beruházások folytatásaként. A történet végén az országot keresztbe-kasul átszelik majd a gyorsforgalmi utak.
Barabás Júlia, 2019. augusztus 6. kedd, 15:43
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

Szerbiában öt új autópálya megépítését tervezik, a beruházások értéke eléri a 14,5 milliárd eurót - tudósított a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Az munkálatok már folynak a Preljina-Pozega szakaszon, amely Montenegró felé vezet. Rövidesen megkezdik a Sremska Raca-Kuzmin közötti rész kiépítését is. Ez a jövendőbeli Szarajevó-Belgrád autópálya része. Ősszel befejezik a 10-es korridor Bulgária felé vezető szakaszát is.

A Pojate-Preljine szakasz építése is elkezdődik, amely a 10-es és a 11-es korridorokat köti össze, vagyis Közép-Szerbiában félmillió embert. Ezenkívül ebben az évben el kell kezdődni a Ruma-Sabac-Loznica gyorsforgalmi út kiépítésát, jövőre pedig a Nis és Merdare közötti autópálya Nistől Plocnikig vezető szakaszát.

Az elmúlt két évben 150 kilométernyi autópályát adtak át a forgalomnak, és ebben a hónapban várható a 11-es korridor Obrenovac-Cacak részének megnyitása.

HOZZÁSZÓLÁSOK